Tesla Model 3 a fost mașina electrică cu cele mai multe înmatriculări în Europa în 2019, cu aproape 95.000 de unități, în timp ce podiumul a fost ocupat la mare distanță de Renault Zoe și BMW i3.

Tesla Model 3 este disponibilă pe piața europeană abia de la începutul anului 2019, însă acest lucru nu a impidicat constructorul american să obțină performanțe majore, scrie Automarket.ro.

Pe baza popularității brandului și a așteptărilor cu privire la noul Model 3, Tesla și-a surclasat toți rivalii în privința înmatriculărilor în Europa, potrivit unui raport al companiei de analiză Jato Dynamics.

Astfel, Tesla Model 3 a fost mașina electrică cu cele mai multe înmatriculări în Europa în cursul anului 2019, cu 94.495 de unități, și a ocupat locul 51 într-un clasament al modelelor indiferent de tipul de propulsie.

În plus, dominația Tesla a fost categorică, în contextul în care a înmatriculat de peste două ori mai multe unități decât ocupanta locului doi în acest top, Renault Zoe. Hatchback-ul electric al mărcii franceze a înregistrat 45.682 de unități înmatriculate.

Lupta pentru poziția a treia a fost una extrem de echilibrată, în contextul în care BMW i3 a avut 32.451 de unități înmatriculate, în timp ce Nissan Leaf s-a oprit la 32.443 de unități.

Reprezentanții Jato avertizează însă că succesul înregistrat de Model 3 ar putea fi doar unul conjuntural și recomandă o concluzie doar atunci când numeroasele SUV-uri electrice anunțate de productatori vor deveni disponibile în volume rezonabile.

„Nu este niciun dubiu că Model 3 a bulversat piața europeană. Totuși, trebuie să luăm în calcul că este un sedan, o caroserie care nu este neapărat căutată de clienți. Succesul său va fi măsurat corect când SUV-urile electrice vor ajunge pe piață, iar clienții vor avea mai multe opțiuni”, explică oficialii Jato.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here