Vladimir Cebotari, despre motivul părăsirii PDM: „Dacă voi spune motivul de bază, partidul va dispărea”

Autor: , in Politic / Populare / 22 februarie, 2020, 12:10

Dacă reprezentanții grupului Pro Moldova, care va deveni ulterior Partidul Pro Moldova, vor spune motivul real pentru care aceștia au decis să părăsească Partidul Democrat din Moldova (PDM), această formațiune politică va dispărea. Cel puțin asta opinează fostul vicepreședinte al PDM, Vladimir Cebotari.

Fostul democrat a declarat în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE că decizia luată de el și Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Grigore Repesciuc și Corneliu Padnevici a fost luată spontan, după ce de mai mult timp în partid se formaseră mai multe grupuri.

„Noi nu am avut discuții preventive în privința unor organizări sau ieșiri. A fost o acțiune spontană a unui grup de oameni, care împărțea aceleași idei. Acest grup este mult mai mare, doar că s-a văzut grupul celor care au avut curaj în acea zi să ia acea decizie. De fapt, decizia a fost luată cu o zi înainte. A fost ceva spontan”, a declarat Cebotari.

„De ceva timp, eu m-am străduit să-mi fac unele grupuri în cadrul PDM. Aceste trei grupuri (Nichiforciuc, Filip, Candu – n.r. ) erau de bază și am încercat să am o poziție de mediere între ele. Dacă am ajuns unde am ajuns înseamnă că nu mi-a reușit”, a adăugat Vladimir Cebotari.

Întrebat ce l-a determinat să ia decizia de a părăsi PDM, fostul democrat a precizat că nu vrea să spună motivul, deoarece ar duce la dispariția formațiunii.

„Dacă voi spune motivul de bază, dar nu vreau să-l spun, deoarece încă țin la colegii de la care m-am rupt, va dispărea Partidul Democrat. Este foarte grav. Acest partid se va rupe, va cădea, iată de ce nu vreau să spun. Scena noastră politică are nevoie de PDM, el se va curăța”, a conchis Vladimir Cebotari.

Amintim că în ziua în care a anunțat că părăsește Partidul Democrat, Candu a declarat că în formațiune există trei grupuri: Nichiforciuc, Filip și Candu, și că a decis să plece din partid inclusiv pentru că Pavel Filip ar fi cedat presiunilor grupului Nichiforciuc.

„Grupul domnului Nichiforciuc este chiar pentru asimilarea cu PSRM. Grup de stânga, cu interese, inclusiv de afaceri. Este grupul Pavel Filip, care promovează mai mult echilibru între stânga și dreapta. Este evaziv în a critica, în a veni cu o determinare clară”, a declarat Andrian Candu.

El a acuzat că cele două grupuri s-ar fi aliat împotriva grupului condus de el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X