Autorităţile din Italia au introdus „măsuri extraordinare” pentru a încerca să controleze răspândirea coronavirusului în Europa. Premierul Giuseppe Conte a anunţat, sâmbătă, planul de urgenţă, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 79 în ţară, scrie BBC, citat de Mediafax.

Măsurile au fost implementate după ce doi cetăţeni italieni au murit după au fost infectaţi cu COVID-19.

Aproximativ 12 localităţi din regiunile nordice Lombardia şi Veneto au fost puse sub carantină în urma
planului de urgenţă.

În jur de 50.000 de oameni din oraşele din nord au fost sfătuiţi de către autorităţi să rămână acasă.

Potrivit „Corriere della sera”, Conte a anunţat, la finalul şedinţei Consiliului de Miniştri, că poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină. Încălcarea măsurilor de precauţie va fi pedepsită, a adăugat Conte.

Au fost suspendate manifestările publice şi activităţile şcolare.

„Suntem foarte încrezători cu privire la colaborarea oamenilor. Sunt sigur că va exista o formă de colaborare intensă cu comunitatea locală. În orice caz, vom pregăti măsuri pentru ca iniţiativele luate să fie puse în aplicare pe deplin”, a spus Conte.

De asemenea, Ministerul Sportului a suspendat toate activităţile sportive programate duminică în Veneto şi Lombardia. Astfel, meciurile Atalanta-Sassuolo, Inter-Sampdoria şi Verona-Cagliari sunt anulate.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului ajuns la 2.458 la nivel global

Autorităţile Hubei au confirmat sâmbătă alte 630 de cazuri de virus în Hubei, inclusiv 32 de cazuri într-o închisoare. Numărul total de cazuri în epicentrul focarului a ajuns la finalul zilei la 64.084.

În prezent sunt 40.127 de pacienţi internaţi în Hubei, dintre aceştia 1.845 care sunt în stare critică. Alte 15.299 de persoane infectate cu coronavirus au fost externate de la izbucnirea epidemiei.

Numărul de decese la nivel global a ajuns la 2.458. Dintre acestea, 17 decese au fost înregistrate în afara Chinei continentale.

Iranul a raportat cinci decese cauzate de coronavirus. În Japonia au fost înregistrate trei decese, iar Hong Kong, Italia şi Coreea de Sud câte două persoane au murit. De asemenea, în Taiwan, Filipine şi Franţa şiau pierdut viaţa câte o persoană.

Numărul global de cazuri de coronavirus confirmate a ajuns acum la 78.572.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here