Cum o indicație trimisă într-un grup greșit de pe Viber a dus la deconspirarea coordonatorului unui „grup de comentatori” (FOTO)

Autor: , in Politic / Populare / 23 februarie, 2020, 17:22

În spațiul public a ajuns un mesaj „secret”, care nu ar fi trebuit să apară sub această formă în atenția publicului. Mesajul cu pricina, făcut public de vloggerul Dumitru Ciorici, conține o serie de indicații din partea unui „coordonator” pentru „un grup de comentatori”, cu scopul de a da anumite calificative noului grup parlamentar „Pro Moldova”, în frunte cu Andrian Candu.

„Salut. Anunță, te rog, toți comentatorii, să spună că e vorba de Oamenii apropiați lui Plahotniuc. Grupul lui Plahotniuc, în frunte cu finul de cununie, Andrian Candu. Și că se apropie de grupul Shor. În spațiul public au apărut informații că Shor ar finanța grupul lui Candu” – așa sună mesajul care a fost publicat, din greșeală, într-un chat de pe Viber, care pare a fi un grup al locatarilor unui bloc de pe str. Alba Iulia din Chișinău.

Mesajul este publicat de un oarecare Zharathustra, nume care la prima vedere nu ne spune nimic. Ziarul de Gardă a reușit însă să identifice că sub acest nume s-ar ascunde Oleg Cristal, fost consilier al lui Vladimir Plahotniuc și fost director general al Publika. Sursa citată a dat la căutare numărul lui Cristal pe Viber și drept rezultat am primit același nume care a trimis mesajul „Zharathustra”.

Ziarul de Gardă l-a apelat pe Oleg Cristal la exact același număr de pe care a fost trimis mesajul pe Viber, pentru a-i solicita o reacție. Acesta, din start, ne-a comunicat că dacă vrem să îl întrebăm „despre prostiile pe care le scriu unii politicieni”, nu are ce comenta. De cum i-am menționat că vrem să discutăm cu el despre indicațiile de pe Viber, Oleg Cristal a refuzat să mai vorbească.

„Nu pot să comentez. O zi bună. Nu am niciun chef”, a spus Cristal.

În prezent, Oleg Cristal nu mai colaborează cu televiziunile din holdingul GMG, iar deputatul Sergiu Sîrbu ne-a comunicat că din informațiile pe care le deține Cristal nu mai colaborează nici cu Partidul Democrat.

Citește continuarea pe zdg.md.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X