Italia, cea mai afectată țară europeană de coronavirus. Recomandările și precizările Ministerului de Externe

Autor: , in Populare / Social / 23 februarie, 2020, 12:13

În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) recomandă cetăţenilor Republicii Moldova aflați în Italia să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor italiene la acest subiect.

În prezent, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autorităţile italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei privind coronavirusul, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

Până în prezent, nu s-au primit notificări din partea acestora cu privire la existenţa vreunui cetăţean al Republicii Moldova printre persoanele infectate şi nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor moldoveni.

Cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă ale Ambasadei Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091; Consulatul General de la Milano +393206108989 şi Consulatul din or. Padova+393805905331, precum şi la Centrul de Apel al MAEIE 0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

Amintim că autorităţile din Italia au introdus „măsuri extraordinare” pentru a încerca să controleze răspândirea coronavirusului în Europa. Premierul Giuseppe Conte a anunţat, sâmbătă, planul de urgenţă, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 79 în ţară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X