Comisia Europeană: Nu suspendăm Schengen din cauza coronavirusului

Autor: , in Externe / 24 februarie, 2020, 18:58

Comisia Europeană a anunțat luni că UE nu ia în considerare deocamdată restricționarea circulației în spațiul Schengen, după apariția a peste 200 de cazuri de coronavirus Covid-19 în Italia, dar că lucrează la mai multe scenarii, în funcție de evoluția situației.

4 oameni au murit în nordul Italiei din cauza noului coronavirus și 203 s-au îmbolnăvit, potrivit celor mai recente date oficiale. Italia a devenit astfel țara cel mai grav afectată din afara Asiei.

„În ceea ce privește diverse scennarii, cum ar fi o suspendare coordonată a spațiului Schengen, nu vom face acest lucru deocamdată, dar lucrăm la mai multe planuri, în funcție de evoluția situației”, a spus comisarul european pentru managementul crizelor, Janez Lenarcic, în timpul unei conferințe de presă, potrivit Reuters, citată de digi24.ro.

Declarația vine după ce, duminică seara, Austria a suspendat traficul feroviar spre și dinspre Italia, timp de patru ore.

Restricțiile de călătorie în spațiul Schengen ar trebui să fie decise în coordonare cu celelalte state membre și ar trebui să se bazeze pe dovezi științifice, a spus și comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides said.

„Pentru moment, Organizația Mondială a Sănătății nu a recomandat impunerea unor restricții în privința circulației și comerțului”, a mai spus Kyriakides.

O delegație a OMS va merge mâine în Italia pentru a evalua situația, a adăugat ea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X