Decret în Italia: Meciurile de fotbal și alte competiții sportive se vor desfășura cu porțile închise

Autor: , in Sport / 24 februarie, 2020, 15:25

Guvernul italian pregăteşte un decret prin care toate competiţiile sportive din zonele afectate să se desfăşoare cu porţile închise din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, informează gazzetta.it.

În doar câteva zile, Italia a devenit a treia ţară în ceea ce priveşte numărul cazurilor de infectare cu coronavirus. În această ţară au murit patru persoane. De vineri până acum s-au înregistrat în Italia aproximativ 200 de cazuri de infectare cu coronavirus, cele mai afectate regiuni fiind în nordul ţării, scrie news.ro.

Din acest motiv, patru dintre cele şase meciuri de fotbal programate, ieri, în etapa a XXV-a, au fost amânate.

Măsura guvernului ar fi luată iniţial doar pentru o durată de 6-7 zile.

Unul dintre meciuruile care ar fi afectate de această decizie este derbiul Juventus Torino – Internazionale Milano, programat, duminică, de la ora 21.45, în etapa a XXVI-a din Serie A.

Conducerea clubului campion doreşte mutarea partidei într-o altă regiune, neafectată de coronavirus, însă cel mai probabil meciul va rămâne la Torino şi se va juca la data prevăzută, fără spectatori însă.

O altă întâlnire, Inter Milano – Ludogoreţ din Liga Europa, se va disputa cu porţile închise, a mai scris gazzetta.it.

Cu acordul UEFA, autorităţile locale vor anunţa această decizie în următoarele ore, potrivit sursei citate.

Forul european a analizat mai multe variante de a muta meciul pe un alt stadion, dar în cele din urma măsura porţilor închise a fost cea preferată.

Partida contează pentru returul 16-imilor de finală ale Ligii Europa şi va avea loc joi, de la ora 22.00. În tur, Inter s-a impus la Razgrad, cu 2-0.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X