Doi colonei SPPS s-ar fi îmbătat și ar fi distrus o mașină nouă a instituției

Autor: , in Actualitate / Social / 24 februarie, 2020, 18:38

Doi colonei din cadrul Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) s-ar fi îmbătat și ar fi făcut zob o mașină de teren de model Toyota RAV 4 nou-nouță, care aparține instituției. Accidentul s-ar fi întâmplat după lansarea în campania electorală a candidatului PSRM pentru circumscripția Hîncești, eveniment la care ar fi participat și președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

Conform deschide.md, cazul mașinii de la SPPS distrusă pe traseul Chișinău-Hîncești a avut loc sâmbăta, 15 februarie.

Sursa citată scrie că în accident au fost implicați șeful Direcției Generale Asigurare Cooperativă a SPPS, Anatolie Secu, și adjunctul său, Nicanor Cotorobai. Aceștia ar fi însoțit cortegiul președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la evenimentul de lansare a candidatului PSRM de la Hîncești chiar dacă nu ar fi avut o astfel de misiune.

După evenimentul oficial, Anatolie Secu, dar și adjunctul său, Nicanor Cotorobai, ar fi decis să nu revină la Chișinău odată cu coloana oficială, dar să mai zăbovească la Hîncești, acolo unde Secu ar avea mai mulți prieteni.

Foto: deschide.md

După ce ar fi consumat alcool, bărbații ar fi urcat în mașina SPPS, condusă de Anatolie Secu. Acesta ar fi pierdut controlul volanului și s-ar fi izbit în parapet. În urma accidentului, ar fi părăsit locul faptei.

Automobilul implicat în accident este o mașină de teren de model Toyota RAV 4, achiziționată de SPPS în luna decembrie a anului trecut la un preț de cel puțin 35 mii de euro. Acesta a fost înregistrat cu plăcuțe de înmatriculare MDL 267, iar în momentul accidentului avea plăcuțe de înmatriculare „operative” – EFQ 267.

Sursa citată scrie că cei doi colonei au scăpat nevătămați, însă mașina a fost distrusă practic în întregime. Automobilul avariat a fost depistat mai târziu de către un echipaj de patrulare al INP. Însă, după ce s-a aflat a cui este mașina, dar și cine se afla la volan, factorii de decizie din cadrul SPPS, dar și cei de la INP, ar fi mușamalizat cazul.

Solicitați telefonic, Anatolie Secu și Nicanor Cotorobai au refuzat să comenteze subiectul. Și șeful-adjunct al SPPS, Petru Corduneanu, a închis telefonul după ce a auzit întrebarea jurnaliștilor, sub pretextul că se află în ședință. Iar responsabilii de presă de la INP și IGP au spus că în ziua respectivă nu au fost înregistrate accidente cu implicarea unui automobil Toyota RAV4.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X