„Nu vom ceda unor grupuri de interese”. Ceban anunță rezilierea contractelor cu unii operatori de maxi-taxi din Chișinău

Autor: , in Politic / 24 februarie, 2020, 13:17

Edilul Capitalei a cerut de la viceprimarul pe domeniul juridic, Ilie Ceban, precum și de la Direcția Juridică a Primăriei soluții pentru rezilierea contractelor pe care municipalitatea le are cu mai mulți operatori de transport public din Chișinău, care în prezent cer majorarea tarifelor la călătorii. „Nu vom ceda unor grupuri de interese”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței de luni a serviciilor Primăriei. Potrivit lui, Primăria Chișinău se va clarifica cu acești operatori și în instanța de judecată, dacă va fi nevoie, iar rezilierea contractelor va fi făcută „în orice circumstanțe”.

„Afirm cu toată certitudinea că majorări de prețuri la călătoriile cu microbuzele, fără a fi create condiții necesare în aceste autovehicule, nu vor fi. Nu acceptăm majorarea tarifelor la transportul public fără o îmbunătățire a calității. Asta înseamnă unități de transport, sigure, curate și confortabile, oprirea în stații, eliberarea de bilete, respectarea graficelor stabilite”, a spus primarul general.

Primarul s-a referit în special, la administratorii rutelor care, în semn de protest, nu au circulat luni dimineața.

Potrivit lui Ceban, solicitarea operatorilor de maxi-taxi ca Primăria să subvenționeze acet tip de transport este posibilă doar cu trecerea lor în cadrul legal, adică semnarea unui contract de prestări servicii.

„Conform bugetului municipal pentru anul 2020, surse financiare pentru subvenționarea transportatorilor privați nu sunt. Și, în opinia mea, nici nu trebuie să fie”, a mai spus Ceban.

Primarul afirmă că în prezent Primăria este în proces de negociere pentru cumpărarea a 100 de autobuze pentru asigurarea transportului de pasageri atât în oraș, cât și pentru a face legătura cu suburbiile.

Totodată, edilul s-a adresat organelor de drept pentru a verifica legalitatea obținerii rutelor de transport de către patronii acestora, precum și legalitatea activității acestora.

Citește și: Un „arhicunoscut” și un „provocator banal”. Ceban cere organelor de drept să investigheze trei administratori de rute de microbuze din Chișinău

Amintim că operatorii rutelor de maxi-taxi din Chișinău au cerut majorarea tarifelor la călătorie sau acordarea de subvenții din bugetul municipal, amenințând cu sistarea circulației rutelor de transport. Drept urmare, luni dimineață mai multe rute de microbuze nu au ieșit din parcări.

Citește și: Vor subvenționare sau tarife mai mari. Ultimatumul administratorilor de microbuze pentru Primăria Chișinău și reacția primarului Ceban (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X