Un grup de lucru va examina conflictele în domeniul urbanismului și construcțiilor din Chișinău

Autor: , in Social / 24 februarie, 2020, 16:50

Un grup de lucru la nivel municipal va examina cazurile de conflict în domeniul urbanismului și construcțiilor din Chișinău, precum și va formula recomandări pentru elaborarea conceptului proiectelor de decizii/dispoziții în vederea luării de atitudine pentru remedierea problemelor pe fiecare caz. O dispoziție de creare a grupului a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, grupul va ține cont de constatările organelor de profil, de supraveghere și controlul privind neregulile depistate.

Comisia este prezidată de viceprimarii Victor Chironda (președinte) și Ilie Ceban (vicepreședinte) și va avea ca membri specialiști în domeniile: arhitectură și urbanism, disciplină în construcții, asistență juridică etc., precum și reprezentanți ai societății civile și ai Federației Patronale a Constructorilor, Drumarilor și a Producătorilor Materialelor de Construcție „CONDRUMAT”.

„Președintele Grupului va convoca periodic membrii în ședințe, după necesitate, pentru examinarea și altor cazuri ce vor parveni pe parcurs, în baza informațiilor preturilor de sector și a altor subdiviziuni structurale ale autorităților publice municipale, privind obiectivele realizate cu abateri de la actele permisive emise și a adresărilor/demersurilor înregistrate din partea altor autorități. Ședințele Grupului de lucru au loc în fiecare zi de luni, de la ora 15:00”, se arată în comunicat.

Potrivit municipalității, în baza recomandărilor crupului de lucru, subdiviziunile structurale responsabile vor elabora proiecte de decizii/dispoziții, cu ulterioara prezentare a acestora spre examinare și aprobare Primarului General / Consiliului municipal Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X