Șeful statului Igor Dodon a mers astăzi la Aeroportul Chișinău și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” pentru a se documenta cu nivelul de pregătire al instituțiilor față de o eventuală provocare ce ține de infecția cu coronavirusul de tip nou. Vizita acestuia nu a trecut, însă, fără presă, care l-a întrebat ce tangență are președintele cu situația epidemiologică.

Dodon susține că l-a informat pe prim-ministrul Ion Chicu că, în caz de necesitate va fi convocată ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Mai mult, acesta a făcut un apel către politicieni de a nu face speculații pe situația creată.

„Noi suntem gata să organizăm această ședință. Trebuie să se facă mai puțină panică. Am un apel și către politicieni și anume să facă mai puțină politică pe seama oamenilor. Nu trebuie să facem speculații pe seama oamenilor, pentru că facem panică și se pot întâmpla lucruri grave”, a declarat Dodon.

În contextul în care prețul măștilor de protecție a crescut, Dodon a comentat că se va ocupa „foarte serios și dur” de cei care „încearcă să facă business pe seama acestei situații”.

Întrebat ce tangență are cu situația epidemiologică și inspecția spitalului, Dodon a spus că acesta este un subiect ce ține de securitatea statului.

„Consider că acest subiect este un subiect de securitate națională. Președintele trebuie să monitorizeze și să intervină. Am primit mesaje din partea cetățenilor care m-au întrebat dacă nu este cazul să convoc CSS. Guvernul face față, dar dacă este cazul, președintele este gata asă ajute”, a spus Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here