Foto: CNN

Până astăzi, 25 februarie, 2707 persoane au murit în întreaga lume în urma infectării cu noul coronavirus, dintre care 2 mii 664 de decese s-au înregistrat în China. Asta în condițiile în care, în total, pe mapamond au fost înregistrate 80352 de cazuri de infectare cu acest virus. Din numărul total de îmbolnăviri, în 27898 pacienții au fost vindecați.

Datele au fost publicate de site-ul worldometers.info, care actualizează în timp real cifrele relevante privind cazurile de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit datelor, în prezent există 49749 de persoane infectate, 19% dintre acestea aflându-se în stare gravă.

Dintre cazurile care au ajuns la o finalitate (30605), 9% s-au soldat cu deces (2707 persoane), în timp ce 91% reprezintă persoanele vindecate (27898).

Diagrama evoluției numărului total de cazuri înregistrate de coronavirus (stânga) și evoluției numărului de decede din cauza virusului

Țările care au eradicat toate cazurile de coronavirus

Vietnam, India și Rusia se numără printre statele care, deși au înregistrat pe teritoriul lor cazuri de îmbolnăvire, au reușit să vindece pacienții infectați. În cazul Vietnamului este vorba de 13 persoane, în cazul Indiei de 3 persoane, iar în cazul Federației Ruse – de doi pacienți.

Urmează o serie de țări care au înregistrat un singur caz de infectare, pe care l-au tratat cu succes. În listă intră Belgia, Cambodgia, Egipt, Finlanda, Nepal și Sri Lanka.

Statistica pe țări: numărul de cazuri de infectare cu coronavirys; cazurile noi de infectare; numărul total de decese; noi cazuri de deces; numărul total de vindecări; cazuri critice.

Citește și: Suprafețele din transportul public din Capitală vor fi dezinfectate. Ce alte măsuri vor fi luate în lupta împotriva coronavirusului

Precizăm că, în Europa, cea mai proastă situație se înregistrează în Italia, unde coronavirusul a ucis 7 persoane, din totalul de 287 de cauzuri raportate.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din 24 februarie, la nivel mondial au fost confirmate 79331 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 77262 în China.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here