Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale dă asigurări că în depozite sunt destule măști medicinale, iar livrarea la farmacii se face zilnic. Situația din farmacii este însă diferită de spusele ministrei Viorica Dumbrăveanu.

Întrebată în cadrul unei conferințe de presă despre lipsa măștilor medicinale în farmacii și prețul acestora, care a crescut în ultimele zile, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în Republica Moldova nu este criză de măști medicinale.

„Agenția Medicamentului a anunțat că în depozite sunt măști. Livrarea se efectuează la farmacii zilnic, doar că, în urma panicii existente în societate, lumea procură în cantități mari aceste măști, ceea ce generează, spre seară, lipsa lor în farmacii”, a spus Dumbrăveanu.

Redacția Cotidianul.md a mers în trei farmacii din regiunea Centru a Capitalei și în niciuna din ele nu a găsit măști medicale.

În una din farmacii ni s-a spus că măștile s-au terminat luni și alte nu au fost livrate, iar în alta ni s-a comunicat că măștile lipsesc de săptămâna trecută.

„Nu avem măști în vânzare. Nu sunt de săptămâna trecută și nici nu știm când vor fi. Veniți mai târziu, poate vor aduce”, ne-a comunicat un lucrător farmaceutic.

Cu referire la faptul că unele produse farmaceutice s-au scumpit din cauza coronavirusului, ministra a comentat că asta se întâmplă deoarece prețul produselor pe piața internațională este mai mare.

„Dacă la medicamente există reglementat acest adaos comercial de 15%, la măști și alte dispozitive medicale nu există reglementat adaosul comercial. S-au făcut verificări și da, unii agenți importă deja aceste măști la un preț mai ridicat pentru că prețul pe piața internațională a crescut”, a explicat ministra Viorica Dumbrăveanu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here