foto simbol / Sursa: mfa.gov.md

Trei chinezi care au intrat în România venind dinspre Shanghai şi au intrat în izolare voluntară au fost văzuţi într-un magazin din Roznov, judeţul Neamţ. Cei trei sunt cercetaţi penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, scrie Mediafax.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ a fost sesizată, luni seara, de către Prefectura Neamţ despre faptul că trei persoane din Republica Chineză, care, teoretic se se aflau în izolare voluntară la domiciliu, în realitate au fost văzuţi în timp ce îşi desfăşurau activitatea la o firmă din oraşul Roznov.

„În urma verificărilor efectuate în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ a reieşit că cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, se aflau sub monitorizarea acestora. Totodată, precizăm faptul că, la data de 12 februarie, cei în cauză ar fi pătruns pe teritoriul României, prin punctul de trecere al frontierei Aeroport Henry Coandă, punctul de plecare fiind China – Shanghai”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Dimitrie Mocanu.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Neamţ, din datele oficiale, nicio persoană de pe teritoriul judeţului nu este infestată cu coronavirus.

„În seara zilei de 24 februarie au fost preluate un număr de 4 persoane şi conduse de către lucrători ai Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ în vederea carantinării pentru o perioadă de 14 zile. Conform informaţiilor, aceste persoane au plecat spre România din localitatea Maleo provincia Lodi regiunea Lombardia cu un autoturism personal, în data de 22 februarie ajungând la destinaţie în ziua de 23 februarie”, se arată ăn comunicat.

Cele patru persoane, precum şi cei cu care au intrat în contact, respectiv membrii familiilor sunt monitorizate de către DSP Neamţ şi se vor afla în izolare voluntară acasă.

La nivelul judeţului Neamţ, în urma analizării locaţiilor care pot întruni condiţii pentru carantinarea persoanelor cu suspiciune de coronavirus au fost stabilite câteva locaţii corespunzătoare, cu un total de 66 de locuri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here