foto simbol

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a prelungit până la 3 martie termenul pentru ca orice persoană interesată să se expună în privința celor 18 candidați care au depus actele la concursul public pentru suplinirea funcțiilor de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul profesorilor titulari de drept.

„Conform regulamentului, ieri a expirat termenul pentru ca orice persoană interesată să prezinte expuneri asupra candidaților. La moment sunt 18 candidați care au depus documentele, în Comisie au parvenit expuneri din partea persoanelor interesate, societății civile, cetățeni, mass-media, doar pentru doi candidați. Reieșind din aceste cinrcumstanțe, astăzi s-a pus în dezbatere prelungirea termenului de prezentare a diferitor avize, expuneri și partea societății, cetățenilor, pesei pentru candidații înscriși la concurs. Comisia a decis în unanimitate de a prelungi termenul până marțea viitoare”, a declarat președintele Comisiei, Vasile Bolea.

Deputatul a venit cu o solicitare către presă și societate, pentru a studia lista candidaților care au depus documentele pentru concurs și să vină cu opiniile lor – pozitive sau negative. „Dacă sunt opinii negative, ele să se bazeze pe ceva factologic. După, Comisia va examina inclusiv aceste opinii și să decidă asupra admisibilității candidaților care au depus documentele”, a mai spus socialistul.

Potrivit lui, în cadrul Comisiei juridice, numiri și imunități s-a discutat necesitatea depunerii interpelărilor la diferite instituții pentru a primi informații suplimentare referitor la cei 18 candidați. „În calitate de președinte al Comisiei juridice, voi face acest lucru”, a adăugat Vasile Bolea.

Vezi aici lista celor 18 candidați din rândul profesorilor titulari de drept care vor să devină membri ai CSM.

Amintim că defășurarea concursului are loc în baza unui nou regulament aprobat de Comisia juridică, numiri și imunități. Un element obligatoriu nou este prezentarea Declarației de avere și interese personale pentru anul 2019.

În urma concursului public urmează a fi selectați patru membri ai CSM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here