foto simbol

Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) şi experţi în prevenţia bolilor au avertizat locuitorii Statelor Unite cu privire la o posibilă epidemie. „Cerem cetăţenilor americani să se pregătească. Este doar o chestiune de timp până când o epidemie va izbucni şi în ţara asta. Viaţa de zi cu zi ar putea fi grav afectată”, a declarat, marţi, Nancy Messonnier, de la Centrul Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii, în cadrul unei conferinţe telefonice cu presa, scrie Mediafax.

Avertismentul reprezintă o schimbare în abordarea aleasă de CDC, care până de curând şi-a concentrat eforturile pe oprirea răspândirii coronavirusului în SUA şi punerea în carantină a oamenilor care au călătorit în China.

Până acum, 53 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în SUA, iar autorităţile au solicitat membrilor Congresului să aprobe cât mai repede o finanţare de miliarde de dolari pentru a ajuta eforturile de contracarare a noului patogen.

Preşedintele Donald Trump a declarat că situaţia este „sub control”. Cu toate acestea, noul virus Covid-19 a dus la scăderea acţiunilor a mai multor companii pentru a doua zi la rând.

Peste 2.700 de persoane au murit şi în jur de 80.000 au fost infectate cu noul coronavirus, majoritatea cazurilor înregistrându-se în China, locul din care provine virusul.

În afara Chinei, cele mai multe cazuri de infecţie au fost confirmate în Iran, Coreea de Sud şi Italia, fapt care a stârnit temeri că situaţia s-ar putea transforma în curând în pandemie.

De asemenea, primul caz de coronavirus a fost anunţat în America Latină, fiind vorba despre un cetăţean brazilian în vârstă de 61 de ani care tocmai s-a întors din Italia. Presa locală a relatat că bărbatul va fi supus unor noi analize medicale pentru a confirma diagnosticul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here