Fără raportul de 100 de zile. Chicu: Vinerea trecută o parte din deputați „nu aveau întrebări pregătite”. Mergem în aprilie (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 26 februarie, 2020, 19:14

Guvernul condus de Ion Chicu nu va prezenta la Parlament un raport privind cele 100 de zile de mandat. Totuși, Cabinetul de miniștri intenționează să meargă în fața deputaților în luna aprilie, termen care conform legislației prevede prezentarea unui raport al activității pentru anul precedent. Astfel, peste aproape 2 luni, Guvernul Chicu va prezenta un raport al activității pentru o lună și jumătate (14 noiembrie – 31 decembrie 2019).

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, prim-ministru a declarat că motivul pentru care deputații din opoziție nu au vurt ca acesta să prezinte vinerea trecută raportul de activitate pentru 100 de zile denotă din faptul că „nu aveau întrebări pregătite”.

„Vineri, când am împlinit 100 de zile de mandat, am fost în Parlament să prezint o informație despre activitățile desfășurate din 14 noiembrie încoace și despre problemele care există în țară. Spre regret intenția noastră benevolă de a merge în Parlament în linii mari a eșuat pentru că un număr oarecare de deputați nu au fost interesați să asculte informația. Motivul mai apoi l-am înțeles. Au spus că nu aveau pregătire întrebări”, a comentat Ion Chicu.

Citește și: Guvernul Chicu, acuzat că folosește metodele practicate „în timpul lui Plahotniuc”. Sandu: Realegerea lui Dodon este singurul lor scop (VIDEO)

În context, premierul a anunțat că următorul raport pe care îl va prezenta în Parlament va fi cel de activitate pentru anul trecută, iar asta se va întâmpla în luna aprilie.

„Conform regulamentului Parlamentului, Guvernul prezintă raport de activitate a anului precedent pe parcursul lunii aprilie. Noi vom merge în Parlament în aprilie pentru a prezenta exact, în conformitate cu regulamentul, raportul de activitate al Guvernului. În aceste condiții, rog Cancelaria să contacteze Parlamentul și să stabilească o dată a prezentării raportului în partea a doua a lunii aprilie. Să aveți grijă să prezentăm raportul cu cel puțin zece zile înainte deputaților ca să aibă timp să pregătească întrebări. Noi vom prezenta raportul de activitate pentru anul trecut”, a mai spus Ion Chicu.

Citește și: Chicu nu e lăsat să prezinte raportul Guvernului. Ce scandează deputații ACUM

Amintim că, vinerea trecută Chicu a încercat să prezinte în Parlament un raport privind cele 100 de zile de activitate. Acesta a mers în Legislativ fără a anunța opoziția. În nume de protest față de nechemarea ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, la audieri deputații din Blocul ACUM au blocat tribuna Parlamentului, astfel prim-ministru a fost împiedicat să prezinte raportul.

După încercarea nereușită de a prezenta de la tribuna Parlamentului raportul, Chicu a decis să prezinte raportul din sala de conferințe a Legislativului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Adica acum si Chicu isi permite sa deminueze importanta PARLAMENTULUI tarii. Pentru dlui dl Dodon e unica lege si putere,dar pentru noi,cetatenii e Parlamentul tarii. Deci ar trebui dl Chicu sa fie bun si sa respecte acasta tara,pina ce, din nefericire,e prim ministru a Moldovei! Speram sincer,ca nu va dura mult timp!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X