Imagini CAMERĂ ASCUNSĂ. Cum (nu) am găsit măști medicinale în farmaciile din Chișinău (VIDEO)

Autor: , in Populare / Social / 26 februarie, 2020, 19:27

Ia-le de unde nu-s. În vâltoarea informațiilor despre pericolul coronavirus care circulă în spațiul public, măștile medicinale sunt practic inexistente în farmaciile situate în apropierea unor instituții medicale importante din Chișinău. Echipa Cotidianul.md a mers astăzi, 26 februarie, la ora prânzului la câteva farmacii aflate în preajma Institutului Mamei și Copilului și Institutului Oncologic din Capitală, însă nu a găsit decât… o mască „specială”, la prețul de 74 de lei. Potrivit farmacistei, masca cu pricina oferă o protecție de până la 8 ore.

În rest, în toate farmaciile în care am intrat nu am găsit nicio mască. Cu toate acestea, în majoritatea farmaciilor ni s-a comunicat că măștile s-au terminat în această dimineață. De exemplu, într-o farmacie de lângă Institutul Oncologic s-au vândut în această dimineață circa 30 de măști, potrivit farmacistei, la prețul de peste 2 lei bucata. În același timp, într-o altă farmacie ni s-a comunicat că ultimele măști medicinale a fost vândute luni dimineața la prețul de 4 lei și 20 de bani bucata.

Urmăriți în continuare discuțiile pe care le-am avut cu farmaciștii, filmate cu camera ascunsă.

Cu toate acestea, se pare că cei care caută cu disperare măști medicinale mai au o soluție – internetul. Pe un site de anunțuri am găsit un anunț în care măștile medicinale se vând de la 7 la 28 de lei bucata, în funcție de tipul acestora.

captură ecran; 26 februarie 2020, ora 15:00

Am încercat să aflăm de la admninistrațiile rețelelor de farmacii de ce nu pot fi găsite măști medicinale în farmaciile lor. Potrivit directorului comercial al unui lanț de farmacii, stocurile de măști s-au epuizat, iar farmacia încearcă să găsească distribuitori de la care să facă rost de măști. Aceeași explicație am auzit-o și de la admnistrația unei alte rețele de farmacii.

Aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, premierul Ion Chicu a avertizat administrațiile farmaciilor că se vor trezi la ușă cu verificări din partea Serviciului Fiscal de Stat și Inspecția Financiară.

Totodată, la ședința Guvernului de astăzi a fost aprobată o hotărâre care limitează adaosul comercial la aceste categorii de mărfuri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X