Pentru prim-ministrul Ion Chicu „ar fi ok” dacă în fruntea Ministerului Educație, Culturii și Cercetării ar fi democrata Monica Babuc, care anterior a deținut această funcție. Totuși, acesta nu poate spune același lucru despre democratul Vasile Bîtcă la șefia Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale.

Întrebat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4 dacă ar bine ca în fruntea Ministerului Educație, Culturii și Cercetării să fie Monica Babuc, prim-ministrul Ion Chicu a răspuns afirmativ. Acesta spune încă că și actualul ministru Corneliu Popovici este potrivit pentru această funcție.

„Dacă în fruntea Ministerului Educație, Culturii și Cercetării ar fi doamna Babuc ar fi ok pentru minister. Este ok și actualul ministru. Altceva este că avem un Minister enorm, un mega Minister care necesită o atenție deosebită, un talent managerial extraordinar. Ambele persoane au acest talent, dar cultura, educația, cercetarea, tineretul și sportul sunt domenii care absorb prin definiție multe mijloace financiare. Deși noi am majorat financiar acest domeniu clar că nu este suficient”, a declarat prim-ministrul.

„Ca ministru, persoana numită (Monica Babuc – n.r.) ar fi foarte bun, dar este necesar ca pe toate domeniile să fie și secretari de stat foarte bine pregătiți care să poată gestiona lucrurile. Misiunea nu este ușoară nici în acest minister, nici în altele, dar cel puțin este viziune cum de schimbat lucrurile”, a adăugat Ion Chicu.

Întrebat dacă democratul Vasile Bîtcă ar fi bun la șefia Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, prim-ministru a declarat că nu se poate expune asupra acestui nume.

„Mă tem că în cazul domnului Bîtcă nu pot să mă pronunț, pentru că dacă cu doamna Babuc am fost coleg și cunosc foarte bine cu ce s-a ocupat și ce capacități are, cu domnul Bîtcă nu am avut ocazia și fericirea să lucrez într-o echipă”, a spus premierul.

Chicu susține că nu a participat la nicio discuție despre alianțe și coaliții, care ar viza și remanieri în cele două ministere.

Citește și: Candu: PD va primi patru ministere în Guvern. Babuc merge la Educație (VIDEO)

„Nu cred că merită să fie (discuții despre remanieri – .n.r) la etapa respectivă, dar nu exclud că ele vor fi. Avem câteva ministere foarte mari, în primul rând Ministerului Educație, Culturii și Cercetării, dar și cel al Sănătății, Agriculturi pentru care nu este exclusă o divizare la o etapă oarecare. Eu nu cred că divizarea poate avea loc la etapa actuală, pentru că o reformă de acest gen înseamnă o distorsionare, o disfuncționalitate în aceste ministere. Dacă ulterior vom acumula o raționalitate pentru restructurare, atunci vom merge pe restructurare”, a mai spus Ion Chicu.

Amintim că fostul democrat Andrian Candu a declarat că dacă se va ajunge la o coaliție între PSRM și PDM, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe ar urma să fie conduse de reprezentanți ai PD, iar în fruntea Ministerului Educației ar urma să ajungă Monica Babuc.

Citește și: Babuc îl acuză pe Candu de minciună: Nu am solicitat și nu mi s-a propus să fac parte din Guvern (VIDEO)

De partea cealaltă, Babuc l-a acuzat pe Candu de minciună. Babuc i-a acuzat pe cei 6 deputați care au părăsit PD, că au pus „toate tunurile mediatice de care dispun” împotriva formațiunii politice din care face parte și a sa personal. Ea a spus că nu s-a discutat cu PSRM despre formarea unei coaliții, ci doar despre agenda viitoare a Guvernului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here