Popșoi dezvăluie cerințele lui Dodon din ședința ACUM- PSRM, din 8 iunie: „Tremura ca varga” și spunea că Plahotniuc îi va aresta soția și fratele

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 februarie, 2020, 17:39

Conducerea Blocului ACUM și cea a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a avut o întrevedere în dimineața zilei de 8 iunie, pentru a stabili ultimele detalii despre eventuala alianță și a face Parlamentul funcțional. La ședință a participat și președintele Igor Dodon, care din dezvăluirile deputatului fracțiunii PAS, Mihai Popșoi, a cerut asigurări din partea liderei PAS, Maia Sandu, și a președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, că aceștia vor merge până la capăt, motivând că el este determinat să facă asta, deoarece oligarhul Vladimir Plahotniuc l-ar fi șantajat cu dosare penale, iar membrii familiei sale ar fi riscat să fie reținuți.

Deputatul Mihai Popșoi a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă că la ședința matinală din 8 iunie 2019 Igor Dodon „tremura ca varga” și le cerea liderilor PAS și Platformei DA asigurări că vor merge până la capăt.

„În ședința din 8 iunie, Dodon îi spunea Maiei Sandu și lui Andrei Năstase: „Domnilor voi mergeți până la capăt, pentru că eu merg până la capăt. Nu am cale de întoarcere, pentru că Plahotniuc o să o aresteze pe Galina și pe fratele meu. Acest lucru a fost spus în prezența tuturor”, a spus Popșoi.

Deputatul a declarat că atât el, cât și unii politicieni și o parte din societatea civilă știe despre faptul că soția președintelui, Galina Dodon, figurează în câteva cauze penale.

Soția președintelui l-a acționat în judecată pe Mihai Popșoi

„În martie anul trecut în fața unui protest în fața PAS, în discuția cu niște activiști civici le spuneam că o coaliție dintre ACUM și PSRM este foarte dificilă atât timp cât doamna Dodon are dosare penale, lucru pe care eu îl cunoșteam ca și o bună parte din societate și presă. Aveam confirmări de la surse din Procuratura Generală. Fiecare al doilea socialist cu care discutam ne spunea că Dodon este strâns de ghearele lui Plahotniuc atât cu dosare pe numele său, cât și al soției lui, dar și al fratelui său”, a mai spus deputatul.

Pe motiv că Popșoi susținea că pe numele soției lui Dodon sunt intentate dosare penale, Galina Dodon l-a acționat în judecată pe acesta. Deputatul a dezvăluit că, atunci când erau în coaliție, acesta a discutat cu avocații președintelui, care i-au dat asigurări că plângerea Galenei Dodon va fi retrasă. Totuși, acesta a aflat în decembrie 2019 că plângerea nu a fost retrasă și că a avut loc și o ședință de judecată, în lipsa lui.

Fundația „Soluția” și banii din Bahamas

„Anul trecut Galina Dodon m-a dat în judecată pentru defăimare, dar comedia în acest caz este că am aflat despre acest lucru atunci când eram în coaliție cu PSRM. Atunci când ne întâlneam la unele recepții, doamna și domnul Dodon erau jenați de situație. Cu atât mai comic este că inițial Dodon și multitudinea de avocați pe care îi are spuneau că acest caz va fi rezolvat și totul va fi ok. Eu fiind convins că aveam dreptate, era firesc ca ei să-și retragă acest demers. De asta, am aflat abia acum că în septembrie 2019 s-a desfășurat o ședință în lipsa mea. Discutasem cu unul din consilierii lui Dodon, Maxim Lebedinschi, care apoi a mers la CEC, și mi-a dat asigurări că lucrurile erau rezolvate. Acum, în decembrie m-am trezit cu o nouă citație, lucru care m-a amuzat, pentru că situația după cum v-am spus este destul de comică”, a precizat Mihai Popșoi.

Deputatul mai spune că Galina Dodon ar fi avut o serie de dosare penale în legătură cu finanțarea fundației „Soluția”, dar și cu banii din Federația Rusă veniți prin offshore-urile din Bahamas.

29 de persoane, printre care și soția președintelui, vor fi audiate la Procuratură

În context, Popșoi a amintit anunțul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cum că în dosarul finanțării PSRM vor fi audiate 29 de persoane, inclusiv soția președintelui.

Citește și: (VIDEO) Morari susține că mai mulți deputați PSRM ar fi trebuit să rămână fără imunitate; Despre cine ar fi vorba

„Dosarul este în procedură. Noi am identificat 29 de persoane care trebuie audiate și acum investigăm. Sunt și câțiva deputați, numele cărora se regăsesc în lista mediatizată anterior. Nu pot spune numele concret, dar sunt toți oamenii la care s-a făcut referire cu ocazia acestui dosar”, a spus anterior procurorul general.

Dintr-un document publicat anterior de ZdG, reiese că printre cei care urmează a fi audiați sunt și deputații Vladimir Odnostalco, Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Petru Burduja.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X