„Raportul alternativ de 100 de zile al guvernului Dodon”, prezentat recent de lidera PAS, Maia Sandu, este o acțiune politică din partea unui politician care nu a avut idei în perioada mandatului de premier și nu le are nici acum – afirmă prim-ministrul Ion Chicu. Acesta a acuzat-o pe lidera PAS de declarații mincinoase și a negat criticile care i-au fost aduse în cadrul „raportului de alternativă”.

„E regretabil că politicieni relativ tineri, școliți în Occident, încearcă să ademenească pe cei care votează cu minciuni. Nu vine cu idei, cu propuneri. N-a fost nici în acele cinci luni cu idei, nu este nici acum cu idei. Și dacă nu încheia toată pledoaria că-l invită pe potențialul adversar la prezidențiale la dezbateri, poate nu comentam. Dar așa, este clar că e doar politică”, a declarat Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Potrivit lui, majorarea tarifelor la transportul interurban s-a făcut în baza auditului realizat de ministrul Economiei din timpul Guvernului Sandu.

Potrivit premierului, față de începutul anului curent prețurile la carburanți nu s-au majorat.

Totodată, Ion Chicu consideră că Guvernul său nu este izolat internațional. „Avem acord cu FMI-ul, comunicăm cu toată lumea, săptămâna trecută au fost la noi Comisia Europeană, Acordul de Asociere. Ce înseamnă izolare?”, a mai spus Chicu.

„Că se așteaptă acțiuni la investigarea furtului miliardului… de acest lucru nu se ocupă Guvernul, ci Procuratura. Și eu știu că Procuratura lucrează”, a adăugat demnitarul.

Marți, 25 februarie, reprezentanții PAS l-au acuzat pe Ion Chicu că folosește metodele practicate „în timpul regimului lui Plahotniuc”, singurul obiectiv al acestuia fiind „promovarea electorală a lui Igor Dodon”. Totodată, aceștia au dat citire unui „raport alternativ” pentru 100 de zile ale Guvernului Chicu, în care i-au criticat acțiunile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here