Sursă foto: radiochisinau.md

Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului numirea în funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE a Violinei Șpac. Raportul a fost aprobat la ședința de astăzi a Comisiei.

Violina Șpac este candidatul selectat de Comisia economie, buget și finanțe la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. Comisia economie, buget și finanțe a organizat, repetat, pe data de 12 februarie, proba de interviu pentru candidații la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE.

Potrivit Legii cu privire la energetică, directorul Consiliului de administraţie este numit în funcţie de către Parlament, pe bază de concurs.

Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani.

De menționat că, Violina Șpac a participat și la concursul organizat în luna ianuarie 2019 pentru funcțiile vacante de Director al Consiliului de administrație al ANRE, dar nu a trecut de proba interviului. Anterior, aceasta a activat în calitate de șef departament la ANRE.

Anterior, deputații Blocului ACUM au cerut anularea concursului acuzând că acesta a fost netransparent.

Citește și: PAS și PPDA cer anularea și relansarea concursului pentru funcția de director al ANRE (VIDEO)

Potrivit lor, fișele de evaluare a celor doi candidați intervievați nu au fost prezentate tuturor membrilor Comisiei, iar punctajul final a fost prezentat abia pe 18 februarie. Asta chiar dacă, potrivit deputaților, un anunț privind decizia finală a Comisiei în acest concurs a fost publicat la 13 februarie pe site-ul Parlamentului, chiar dacă membrii Comisiei nu aprobaseră încă rezultatele concursului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here