Foto: Ambasada Italiei în Republica Moldova

Ambasada Italiei la Chișinău oferă informații cu privire la gestionarea răspândirii coronavirusului în Italia. Solicitată de Cotidianul.md, misiunea diplomatică susține că fenomenul contagios rămâne totuși destul de limitat la unele zone din interiorul câtorva regiuni (vedeți harta mai jos), în pofida știrilor inexacte și alarmante despre situația sanitară din Italia.

Zonele în care au fost luate măsuri restrictive sunt doar două: una în regiunea Lombardia și alta în regiunea Veneto, și ele reprezintă doar 0,05% din suprafața totală a teritoriului Italiei – afirmă misiunea diplomatică într-un răspuns pentru Cotidianul.md.

„În ceea ce privește celelalte cazuri, ce au legătură cu cele două focare sus menționate, în localitățile respective au fost luate măsurile necesare în funcție de gravitatea situației, cum ar fi închiderea școlilor sau suspendarea evenimentelor sportive și culturale, în special cu titlu de prevenție”, se arată în răspunsul Ambasadei Italiei.

Precizăm că în Italia locuiește una dintre cele mai mari diaspore ale Republicii Moldova din Europa.

Tot astăzi, la solicitarea Cotidianul.md, Ministerul Afacerilor Externe și Integării Europene (MAEIE) a comunicat că în prezent nu există cazuri confirmate de cetățeni ai R. Moldova infectați cu noul coronavirus pe teritoriul Italiei.

În a doua jumătate a zilei am aflat că o moldoveancă a fost internată în spitalul de la Strășeni, fiind suspectată de infectarea cu coronavirus. Femeia are 46 de ani și este originară din satul Micleușeni, raionul Strășeni. Aceasta a fost în Italia, iar acum două săptămâni a revenit în Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua sint d.Mocanu Carmen , am nevoie sa ma intorc la postul de munca in Italia urgent. Am avut programat zbor pe 23 .03.2020 dar sint cancelate cum trebuie sa procedam , ce posibilitati ne dati pentru intoarcere in Italia , am documente regulare italiene permis de songiorno de lung termen. Va rog frumos un raspuns , multumesc. Nr de tel. de.la Moldava 078288814.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here