O moldoveancă a fost internată în spitalul de la Strășeni, fiind suspectată de infectarea cu coronavirus. Femeia are 46 de ani și este originară din satul Micleușeni, raionul Strășeni.

Femeia a fost în Italia, iar acum două săptămâni a revenit în Republica Moldova.

Moldoveanca de 46 de ani s-a adresat singură la instituția medicală, acuzând insuficiență respiratorie. Aceasta a fost izolată și plasată în carantină.

Testul la gripa sezonieră a arătat rezultat negativ.

„Are simptome de coronavirus. Femeia a fost testată și suntem în așteptarea rezultatelor pentru a afla rezultatul”, au declarat pentru Cotidianul.md responsabilii spitalului din Strășeni.

Femeia urmează să fie transportată la spitalul Toma Ciorbă din Chișinău.

În această ordine de idei, menționăm că, anterior, Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” din Capitală este echipat și dispune de suficiente locuri, pentru tratarea unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

„Testul pentru determinarea coronavirus și testul pentru confirmare, în câteva ore, oferă răspunsuri exacte”, a spus ministra.

Dumbrăveanu afirma că există multe persoane care cer să fie testate, dar că aplicarea testelor se face doar în urma deciziei Agenției de Sănătate Publică.

Amintim că, astăzi, câteva surse media din Republica Moldova au scris că o femeie, cetățeancă a Republicii Moldova, a fost infectată cu noul coronavirus în provincia Treviso din Italia. Pentru că nu a existat nico reacție oficială legată de această informație, redacția Cotidianul.md a solicitat confirmarea sau infirmarea presupusului caz de infectare de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a R. Moldova (MAEIE).

Potrivit MAEIE, în prezent nu există niciun cetățean al R. Moldova infectat cu virusul COVID-19 pe teritoriul Italiei, potrivit informațiilor oficiale ale statului italian.

Citește și: Surse media: O moldoveancă, infectată cu noul coronavirus în Italia. Reacția oficială a Ministerului de Externe

Doi cetățeni moldoveni depistați cu febră la Aeroportul Chișinău, în seara de 24 februarie, au fost testați iar rezultatele au fost negative. Cei doi veneau de la Moscova.

Pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare cu coronavirus. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, această măsură, dar și altele sunt luate la hotarele Republicii Moldova pentru a „exclude riscul transmiterii transfrontaliere a pericolului” infectării cu COVID-19.

La data de 18 februarie, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat din Germania, prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății, un set de teste pentru detectarea virusului ce cauzează COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here