Colaj: Cotidianul.md

Curtea Constituțională a validat recent mandatul de deputat al lui Nichita Țurcan. În vârstă de 29 de ani, acesta a devenit unul dintre cei mai tineri deputați din actuala legislatură a Parlamentului. Chiar de la anunțul venirii sale în Legislativ, colegii din blocul ACUM l-au întâmpinat cu remarci despre subiectul celor „30 de mii de sirieni”.

„Îl felicităm pe noul venit, îi dorim succes în activitatea parlamentară. Totodată, poporul sirian este bucuros că au reprezentantul lor în Parlament și să aibă grijă de cei 30 de mii de sirieni pe care-i aducea în campania prezidențială”, a declarat deputatul PAS, Lilian Carp.

Ulterior, colegul său, Dumitru Alaiba, a solicitat ca PSRM să-și schimbe numărătorul din sectorul unde se află deputații socialiști, pe motiv că în ultima perioadă actualul numărător (n. r. – Vladimir Odnostalco) a comis mai multe erori.

„Pentru sectorul 3 puteți să-l luați în calcul pe ăsta cu 30 de mii de sirieni”, a comentat deputatul PAS.

Nichita Țurcan este specialist în tehnologii informaționale și șef al departamentului informațional al PSRM și vine în Parlament din postura de consilier municipal de Chișinău.

Potrivit declarației sale de avere și interese personale din 2018, depusă la ANI, Nichita Țurcan a primit o indemnizație de aproape 21 de mii de la lei de la Primăria municipiului Chișinău și un salariu de peste 65 de mii de lei (pe an) la Partidul Socialiștilor.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor în Parlament numără 36 de deputați.

Amintim că în campania din alegerile prezidențiale din 2016 au circulat mai multe zvonuri false, prin care care informația că pretendenta la fotoliul de președinte, Maia Sandu, s-ar fi înțeles cu lideri străini că va aduce în Republica Moldova 30 de mii de refugiați sirieni. Informația a fost ulterior infirmată de Serviciul de Informații și Securitate chiar în plenul Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here