53 de cazuri de coronavirus, confirmate în Germania

Autor: , in Externe / 28 februarie, 2020, 18:40

O mie de persoane au fost plasate în carantină în vestul Germaniei, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus confirmate în ţară a ajuns la 53, potrivit unui bilanţ oferit vineri de autorităţile sanitare.

Măsura priveşte districtul Heinsberg, foarte aproape de graniţa cu Olanda, unde o mie de persoane trebuie să rămână în case, în timp ce şcolile şi creşele sunt închise până luni, precum şi birourile administraţiei locale. Toate audienţele la tribunal au fost amânate.

Autorităţile au impus această măsură după ce un cuplu purtător al virusului a participat week-end-ul trecut la carnaval, un eveniment anual foarte popular mai ales în vestul Germaniei.

În regiunea Heinsberg au fost depistate 20 de cazuri de noi de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia, scrie Protv.ro.

Localitatea Gangelt, aflată la graniţa cu Olanda, este în special afectată.

La Hamburg, unul dintre cele mai mari porturi din Europa, părinţii şi copiii veniţi în contact cu un angajat al serviciului de pediatrie al unui spital universitar, infectat cu noul coronavirus, au fost de asemenea plasaţi în carantină timp de 14 zile.

Ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a avertizat deja că Germania se află „la începutul unei epidemii de coronavirus”, în timp ce cazurile detectate se extind la şase din cele 16 landuri federale. Doar estul ţării nu a înregistrat până acum niciun caz.

Berlinul trebuie să decidă rapid dacă Salonul de Turism ITB, unul dintre evenimentele majore ale sectorului, va fi organizat sau va fi anulat. Târgul este programat pentru perioada 4-8 martie şi atrage circa 160.000 de vizitatori şi 10.000 de expozanţi.

Autorităţile din landul Bavaria, situat în sud-estul Germaniei, intenţionează să testeze toţi refugiaţii şi solicitanţii de azil la intrarea pe teritoriul german pentru a identifica eventuala prezenţă a noului coronavirus, a anunţat vineri ministru de interne bavarez, Joachim Herrmann, relatează DPA.

Până în prezent, nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv în urma testării.

În cazul în care este necesar, o persoană testată pozitiv pentru coronavirus va fi plasată în carantină imediat, a adăugat Herrmann.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X