Când este bine și când nu trebuie să purtați mască medicinală? Recomandările Ministerului Sănătății

Autor: , in Social / 28 februarie, 2020, 14:37

Ar trebui să port mască pentru a mă proteja de infecția cu noul coronavirus? Este întrebarea pe care, probabil, și-au pus-o unii dintre cetățenii moldoveni, având în vedere pericolul răspândirii coronavirusului în Republica Moldova. Astăzi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări și recomandări în acest sens.

Potrivit Ministerului, persoanele fără simptome respiratorii, cum ar fi tuse, nu trebuie să poarte mască medicală.

„OMS recomandă utilizarea măștilor pentru persoanele care prezintă simptome de COVID-19 și pentru persoanele care au grijă de persoane care au simptome, cum ar fi tuse și febră. Utilizarea măștilor este crucială pentru lucrătorii medicali și pentru persoanele care au grijă de cineva (acasă sau într-o instituție medicală)”, susține instituția.

„Utilizați o mască numai dacă aveți simptome respiratorii (tuse sau strănut), ați suspectat infecția cu COVID-19 cu simptome ușoare sau aveți grijă de cineva cu infecție suspectă de COVID-19. O infecție suspectată de COVID-19 este legată de călătorii în zonele în care au fost raportate cazuri sau de contact strâns cu cineva care a călătorit în aceste zone și s-a îmbolnăvit”, se arată în comunicatul de presă.

Conform comunicatului, cele mai eficiente metode de a vă proteja pe voi și pe ceilalți împotriva COVID-19 sunt să vă spălați frecvent mâinile, să vă acoperiți gura și nasul cu un șervețel sau să strănutați și să tușiți în pliul cotului și să mențineți distanța de cel puțin 1 metru față de persoanele care tușesc sau strănută.

Citește și: Imagini CAMERĂ ASCUNSĂ. Cum (nu) am găsit măști medicinale în farmaciile din Chișinău (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X