Cei trei moldoveni de pe „Diamond Princess” au fost debarcați și testați. Rezultatele testelor sunt negative

Autor: , in Social / 28 februarie, 2020, 18:58

Cei trei cetățeni moldoveni, dintre care doi dețin și cetățenie română, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o unitate specială, în apropiere de Tokyo, în localitatea Wako din prefectura Saitama, conform informațiilor oferite de Ambasada Republicii Moldova la Tokyo.

Rezultatele ultimelor teste medicale atestă absența virusului coronarian, astfel, cei trei se vor afla, ca măsură preventivă, în următoarele 14 zile în carantină, într-un campus unde fiecare persoană va dispune de cameră separată cu balcon și bloc sanitar individual.

Misiunea Diplomatică din Japonia se află în contact permanent cu cei trei cetățeni aflați în carantină și anunță că în cazuri de urgență, cetățenii țării noastre aflați în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează importanța respectării măsurilor de protecție și prevenție a răspândirii virusulogice emise de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Totodată, Ministerul reiterează mesajele anterioare prin care se recomandă informarea temeinică din surse oficiale și se încurajează abordarea situației într-o manieră solidară și cooperantă, astfel încât eventualele știri false să nu producă panică în rândul populației.

De menționat că a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus pentru un cetățean al Republicii Moldova. Este vorba de o femeie care se află la muncă în Italia. Moldoveanca avea grijă de o bătrână, care a decedat de curând, fiind diagnosticată cu coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X