Foto: Agora

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a venit cu o replică la criticile recente pe care i le-a adresat liderul PCRM Vladimir Voronin, venind la rândul său cu acuzații dure.

Diacov s-a referit la tranzacția prin care la sfârșitul anului 2015 un grup de deputați PCRM au părăsit partidul și s-au alăturat PD-ului, susținând candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de premier.

„Despre cei 14 deputați, care l-au părăsit, alte cuvinte decât “trădători” el nici nu a căutat. Măcar că pentru plecarea a cel puțin 8 din ei, banii, din câte știu eu, i-a luat însăși Voronin. De la cine, toată lumea știe”, a acuzat Dumitru Diacov.

Cât privește criticile pe care Voronin i le adresează lui Diacov, democratul susține că fostul președinte are polițe mai vechi cu el.

„Dar de ce Voronin e supărat pe mine? Pentru că în toamna lui 2009 nu am dorit să intru în cârdășie cu el și nu am dorit să-l votez spicher al Parlamentului. Țineți minte declarațiile lui Voronin că el mi-a prăpus funcția de Președinte? Dacă mi-aș fi dat acordul, trebuia să-l votez, mai întâi, pe Voronin președinte al parlamentului. Dar eu am refuzat. De aici toată supărarea”, susține Dumitru Diacov.

Replica președintelui de onoare al PD vine după ce Vladimir Voronin a declarat joi că „Diacov i-a trădat pe toți” și că „până n-o să scape democrații și toată clasa politică de așa cadre ca Diacov, la noi n-o să se înceapă ceva normal în țară”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here