Inspectorii fiscali vor verifica toate farmaciile din țară. Ce caută aceștia

Autor: , in Social / 28 februarie, 2020, 18:23

În farmaciile din țară, Serviciul Fiscal de Stat va demara controale pentru a fi verificate prețurile de comercializare a măștilor, mănușilor medicale și dezinfectanților medicali.

Produsele care vor fi verificate fac parte din categoria de produse la care nu poate fi aplicat un adaos comercial mai mare de 20%.

Începând cu ziua de azi, 27 februarie 2020, reprezentanții Serviciul Fiscal de Stat va întreprinde vizite fiscale la toate farmaciile din țară și va oferi un șir de acțiuni de protecție socială.

Ulterior, din data de 2 martie 2020, inspectorii fiscali vor efectua verificări inopinate la firmele farmaceutice pentru a nu admite încălcări ale prevederilor legale ce țin de prețurile la măști, mănuși medicale și dezinfectanții medicali.

Contribuabililor li se recomandă să nu admită abateri de la legislație să să se conformeze benevol.

Amintim că, Serviciul Fiscal de Stat anunță verificări inopinate în cluburile de noapte din Capitală. Vizitele vor avea lor în lunile februarie-martie 2020.

Citește și: Serviciul Fiscal de Stat anunță verificări la cluburile de noapte

Acum trei zile, Agenţia pentru Protecția Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei a cerut Consiliului Concurenței să verifice potențialele înțelegeri între întreprinderi concurente care au drept scop fixarea preţurilor mai mari la măștile medicale față de perioada de până la epidemia ce a izbucnit în Wuhan, China, în decembrie 2019.

Conform sursei preţurile la produse se determină în procesul liberei concurenţe, pe baza cererii şi ofertei. Adaosul comercial pentru măștile de protecție în Republica Moldova nu este reglementat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X