Deputatul Partdiul Socialiștilor, Grigore Novac, i-a apostrofat pe cei din Blocul ACUM pentru comportamentul din ultima perioadă care îl manifestă la ședința Parlamentului, recomandându-le să meargă la circ, „întrucât acolo tot au nevoie de angajați”.

La ședința din data de 21 februarie, prim-ministrul Ion Chicu a fost împiedicat să prezinte raportul de activitate la 100 de zile de la preluarea mandatului. Chicu urma să meargă în Parlament la 27 februarie curent, însă, din motive necunoscute acesta a ales să prezinte raportul pe 21 februarie. Deputații Blocului ACUM au blocat însă tribuna Legislativului, pe motiv că majoritatea parlamentară a refuzat audierea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, lucru despre care Novac spune că este un comportament teatral.

„Eu vreau să vorbesc despre comportamentul colegilor din ultimele 2 săptămâni, în sala de ședințe. Cu regret, constatăm că, uneori, metodele de a se face vizibili sau de a furniza știri pentru mass-media, de a apărea pe sticla TV, transformă plenul Parlamentului într-un teatru al absurdului, într-un circ de prost gust. Clar lucru că noi respectăm dreptul colegilor de a protesta, însă condamnăm cu vehemență atunci când în sala de ședință a Parlamentului se fluieră ca pe tribunele stadionului. Când se bat cu capul de masă și cu pumnii în mobilă, asta deja iese din limita bunului simț, iese din logica bunului simț”, a declarat Novac.

Deputatul socialist le-a recomandat celor din Blocul ACUM să depună CV-urile la circ, fiind învinuiți că manifestă acest comportament doar pentru PR.

„Nici nu știu cum să zic, pe lângă faptul că președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, încerca să calmeze spiritele și să aducă ședința Parlamentului în albia normalității, însă, fără rezultat, eu nici nu am comparație unde se comportă așa. Pe colegii noștri mai mult îi interesează circul decât munca de bază. Dacă doresc circ, avem unul în Chișinău, își pot depune CV-urile, acolo tot au nevoie de angajați. Dacă cel mai bine se pricep la circ, atunci, să facă circ, dar nu să facă politică”, este recomandarea socialistului pentru Blocul ACUM.

Novac s-a arătat deranjat și de ședința de astăzi a Parlamentului, întrucât, spune el, mai mulți deputați au venit cu mărțișoare, drept semn al ideii de a fi mai buni, însă situația a degenerat după câteva minute de la începutul ședinței.

„Fracțiunea parlamentară a PSRM chemăm la calm și le dăm un sfat colegilor din opoziția parlamentară: pe noi ne privește o țară întreagă, ne privesc partenerii externi, cetățenii nu sunt cointeresați de un asemenea comportament. Dacă e să facem o statistică de la începutul acestei legislaturi, de câte ori ies și fac tam-tam colegii noștri din blocul ACUM, am impresia că și-a făcut abonament aici. Tragerea motanului de coadă la infinit, este cartea lor de vizită”, a mai spus Grigore Novac.

De menționat că astăzi după ce democrata Monica Babuc i-a oferit un mărțișor socialistei Zinaida Greceanîi, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari a intervenit spunând că „pe această notă pozitivă, deputații Blocului ACUM anunță că înaintăm moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului Economiei și Infrastructurii”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here