Șapte moldoveni, testați pentru depistarea coronavirusului. Toate testele sunt negative

Autor: , in Social / 28 februarie, 2020, 15:38

Șapte persoane care au prezentat simptome asociate infecţiei cauzate de Coronavirusul de tip nou, au fost testate la Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), însă rezultatele au fost negative. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Toţi cei şapte pacienţi testaţi s-au întors recent din Italia şi Coreea.

La ședința din dimineaţa curentă a Punctului Focal Național, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a solicitat consolidarea capacităților ANSP privind procesarea fișelor epidemiologice pentru a asigura operativitatea transmiterii datelor către medicii de familie și evaluarea suplimentară a capacităților tuturor instituțiilor medico-sanitare, privind asigurarea cu echipamemente medicale și medicamente.

Totodată, aceasta a menționat că Ministerul se află în proces de negociere cu partenerii internaționali pentru achiziționarea a încă 1000 de teste pentru depistarea Coronavirusului de tip nou, iar în comun cu Poliția de Frontieră, va fi organizată o simulare pentru testarea Algoritmului de măsuri comune de intervenție în cazul depistării unui pacient cu simptome asociate infecției cu Coronavirus de tip nou.

Menționăm că, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu Coronavirusul de tip nou pe teritoriul Republicii Moldova. Conform informației prezentate de reprezentanții Poliției de Frontieră, la punctele de trecere a frontierei au intrat în țară 18 466 de persoane (la frontiera terestră cu România – 10182 persoane, la frontiera terestră cu Ucraina – 6090 persoane, la frontiera aeriană – 2194 persoane, dintre care 275 persoane au revenit din Republica Italiană). Totodată, la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, s-au adresat 50 de persoane, dintre care 18 au fost internate cu gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecții respiratorii acute severe (SARI).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X