Coronavirus: Situația se stabilizează în China, dar epidemia se extinde dramatic în Italia

Autor: , in Externe / 29 februarie, 2020, 13:32

China a raportat sâmbătă 427 de noi cazuri de coronavirus, în condiţiile în care răspândirea infecţiei pare să se stabilizeze la un nivel scăzut în ţară, relatează Agerpres.

Conform statisticilor publicate de Comisia Naţională de Sănătate, au fost înregistrate 47 de noi decese.

Numărul total al cazurilor raportate în China până în prezent a ajuns la 79.251, dintre care 2.835 de decese. Peste 7.660 dintre cazurile actuale sunt critice.

La nivel naţional, 39.002 de pacienţi cu coronavirus, apărut în Wuhan, capitala provinciei Hubei în decembrie anul trecut, s-au însănătoşit. Provincia Hubei rămâne cea mai afectată, aici fiind raportate cele 423 din noi cazuri de infectare.

Situația stă diferit în Italia, acolo unde numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus a ajuns la 821, plus aproape 200 de cazuri într-o singură zi.

Până în prezent, 21 de pacienţi cu coronavirus au decedat şi 46 s-au recuperat în urma infecţiei. Joi, numărul infecţiilor cu coronavirus în Italia era 650.

Cele mai recente date includ 412 persoane cu simptome uşoare sau fără simptome, care nu necesită spitalizare şi sunt în condiţii de izolare acasă, şi alte 345 de persoane internate în spitale, dintre care 64 se află la terapie intensivă.

Regiunea Lombardia va cere guvernului de la Roma menţinerea pentru cel puţin încă o săptămână a restricţiilor deja puse în aplicare, au anunţat vineri autorităţile din această regiune.

Focarul înregistrat săptămâna trecută în regiunile Lombardia şi Veneto au făcut ca Italia să devină statul european cel mai afectat. Ţara a devenit de o săptămână o platformă de răspândire a Covid-19 în lume. Primele cazuri înregistrate în America latină (Brazilia şi Mexic) şi Africa subsahariană (Nigeria) sunt persoane sosite din peninsula italiană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X