Decizie fără precedent a Elveției pentru a evita o epidemie de coronavirus

Autor: , in Externe / 29 februarie, 2020, 10:42

Elveția este cea mai recentă țară europeană care a luat măsuri drastice pentru a împiedica izbucnirea unei epidemii de coronavirus. Guvernul Federal a interzis toate evenimentele la care ar fi urmat să participe mai mult de 1.000 de persoane.

„Din cauza situaţiei actuale şi a propagării coronavirusului, Consiliul Federal (n.a. – Guvernul elveţian) a decis să declare situaţia cu care se confruntă în prezent Elveţia drept ‘situaţie specială’ în sensul legii referitoare la epidemii şi să interzică manifestările publice şi private care adună simultan peste 1.000 de persoane”, se arată în comunicatul Guvernului.

Hotărârea fără precedent va fi în vigoare până la cel puțin 15 martie. „În ultimele zile, am observat că numărul cazurilor a crescut foarte mult în lume, în special în ţările vecine cu Elveţia, precum Italia şi Germania”, a explicat Alain Berset, ministrul elvețian al Sănătății, scrie Digisport.ro.

Momentan, 15 cetățeni elvețieni au fost depistați pozitiv cu coronavirus, a anunțat același Berset, care a precizat că ”este o evoluție care nu ne surprinde, trebuie să ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri în zilele următoare”.

Fără fotbal

În acest context, Liga Elvețiană de Fotbal a anunțat că toate meciurile din primele două eșaloane au fost amânate din cauza temerii de Covid-19.

Liga se va consulta atât cu autoritățile, cât și cu cluburile de fotbal din țară și va stabili săptămâna următoare cum va continua campionatul. Una dintre opțiuni pare a fi disputarea tuturor meciurilor rămase fără spectatori.

Salonul Auto de la Geneva nu se mai ține

Totodată, Salonul Auto de la Geneva, care urma să se desfășoare între 5 și 15 martie, a fost anulat. Anual, circa 600.000 de oameni participă la acest eveniment, unul dintre cele mai importante din lumea auto.

Oliver Rihs, directorul evenimentului, a declarat că anularea Salonului Auto va genera pierderi economice între 200 și 250 de milioane de euro.

Un alt eveniment celebru în Elveția, carnavalul de la Basel, care trebuia să aibă loc în perioada 2-5 martie, va fi anulat curând.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X