Un viceprimar al Chișinăului recunoaște: De la stația de epurare va mirosi încă cel puțin o vară

Autor: , in Populare / Social / 2 martie, 2020, 18:44

Locuitorii Chișinăului vor mai simți mirosul neplăcut emanat de stația de epurare a apelor uzate încă cel puțin o vară. O recunoaște viceprimarul Capitalei responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană, Victor Chironda.

Potrivit funcționarului, problema mirosului emanat de stația de epurare este reflectarea ideală a situației generale din Chișinău. „O situație în care timp de 10 ani „rahatul” a fost ascuns sub covoraș (geotub) iar presa și oamenii erau hrăniti cu povești despre cum cineva a rezolvat problema”, este de părere Victor Chironda.

„Este imposibil în 2-3 luni să elimini jumătate de milion de metri cubi de substanțe reziduale. Și deși noi lucrăm din greu ca să găsim o soluție eficientă pentru eliminarea acestei probleme, părerea mea personală este că acolo va mirosi încă cel puțin o vară”, a scris funcționarul pe contul său de Facebook.

„Iar pe cei ce cred că problemele de dezvoltare ale unui oraș se rezolvă peste noapte, vreau să îi dezamăgesc. Este nevoie de multă muncă, expertiză, bani și cel mai important, timp”, spune Chironda, arătându-se sigur că în patru ani Chișinăul va avea o stație de epurare modernă și „nimeni nu va mai avea nevoie de clești pentru nas”.

Amintim că în lunile august-octombrie 2019 locuitorii Capitalei au simțit mai pregnant mirosul neplăcut care vine de la stația de epurare a apelor uzate, situată la marginea sectorului Botanica.

Citește și: Șeful „Apă-Canal” recunoaște că mirosul urât vine de la stația de epurare: „Situația nu o să se schimbe degrabă”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X