În ce caz poți să nu achiți călătoria cu taxiul și ce trebuie să faci dacă ai nemulțumiri

Autor: , in Social / 3 martie, 2020, 16:57

Clienții care sunt nemulțumiți de călătoria cu taxiul vor putea depune sesizări referitoare la abaterile întâmpinate la transportatori. Plângerile vor putea fi expediate la adresa electronică taxi.petitie@sfs.md și informația transmisă pe această poștă va fi preluată de direcțiile responsabile pentru verificare. Despre acest serviciu a anunțat Serviciul Fiscal de Stat.

Beneficiarii de servicii „TAXI” vor avea dreptul de a nu achita călătoria în cazul în care nu le-a fost emis şi înmânat bonul de casă pe suport de hârtie sau în formă electronică.

Administrația Serviciului Fiscal de Stat (SFS) spune că aceste acțiuni au drept scop conformarea voluntară și forțată a contribuabililor care desfășoară activitate de transport de pasageri în regim TAXI.

Totodată, angajații SFS anunță că vor întreprinde măsuri de identificare și sancționare a cazurilor de transport ilicit de pasageri, precum și a șoferilor care sunt angajați în câmpul muncii fără a respecta Codul Muncii și legislația fiscală.

În acest scop, funcționarii fiscali menționează că vor utiliza toate sursele de informații disponibile, inclusiv simularea comenzilor prin intermediul platformelor online.

Informația obținută va fi verificată sub aspectele: verificarea prestatorului de serviciu de taxi dacă este sau nu înregistrat în modul corespunzător în calitate de antreprenor; deținerea calității de angajat, persoana fizică – șofer, la compania prestatoare de servicii taxi.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat, îndeamnă cetățenii, care beneficiind de servicii taxi, au observat careva abateri de ordin fiscal în activitatea operatorului, să nu ezite să prezinte informația respectivă pentru verificare. Pentru facilitarea procedurii de sesizare, SFS a stabilit adresă de cutie poștală separată: taxi.petitie@sfs.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X