„Ce face Dodon la Hîncești? Încalcă legea”. Litvinenco va depune o sesizare la CEC (VIDEO)

Autor: , in Politic / Uncategorized / 4 martie, 2020, 12:41

Deputatul PAS, Segiu Litvinenco, va depune la Comisia Electorală Centrală o sesizare pe numele lui Igor Dodon. Sesizarea se va referi la faptul că șeful statului face agitație electorală.

Litvinenco spune că șeful statului face agitație electorală în legătură cu alegerile care vor avea loc la Hîncești. În context, acesta spune că va depune o sesizare la CEC.

„Ce face Dodon la Hîncești? El încalcă legea prin faptul că face agitație electorală. Există o hotărâre a Comisiei Electorale Centrale din 2019, care spune negru pe alb că, Igor Dodon, în calitate de șef al statului, nu are dreptul să facă agitație electorală. Această hotărâre poate fi adusă în fața opiniei publice. Dodon încalcă legea. Vom depune o sesizare la Comisia Electorală Centrală”, a declarat Sergiu Litvinenco, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Deputatul PAS precizează că, aceeași încălcare a fost comisă de către președintele țării și în 2019.

„Comisia Electorală Centrală a menționat răspicat în lege, cu referire la rolul președintelui, mai ales făcând referire la hotărărea Curții Constituționale de validare a mandatului, că nu are dreptul să facă agitație electorală. În 2019, Dodon la fel a inițiat o agitație electorală și a fost sancționat de Comisia Electorală Centrală, după care s-a închis acolo”, a menționat deputatul.

În replică, deputatul PSRM, Grigore Novac, i-a spus lui Litvinenco: „Dacă ați fi un Pinochio și v-ar crește nasul de la minciuni, apoi ați sparge demult monitoarele ecranelor”.

La 14 februarie, Comisia Electorală Centrală a anunțat că începe oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020, din circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *