Ministrul Economiei explică de ce întârzie creditul promis de Federația Rusă

Autor: , in Economic / 4 martie, 2020, 10:17

Banii din creditul Federației Ruse pentru Republica Moldova întârzie să fie oferiți din cauza că la Moscova a fost schimbat cabinetul de miniștri. Cel puțin asta declară ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

„În Federația Rusă a fost schimbat Guvernul și se așteaptă rectificarea bugetului. Dobânda de 2% este foarte avantajoasă dacă să facem referire la alte țări, unde se discuta de 3,5%”, a declarat ministrul în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Anatol Usatîi a comentat afirmațiile din spațiul public, potrivit cărora, până la urmă, Moldova va primi doar 200 de milioane.

„Suma rămâne de 500 de milioane. În prezent avem nevoie de aproape 200 de milioane pentru contractele pe care le avem. Restul nu le vom debursa pentru a nu plăti dobânda”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Fostul premier rus Dmitri Medvedev și-a prezentat demisia la 15 ianuarie curent. S-a întâmplat la scurt timp după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că vrea un referendum pentru modificări constituționale importante.

Acum două zile prim-ministrul Ion Chicu spunea că banii din creditul Federației Ruse ar urma să ajungă la Chișinău în luna aprilie, în condițiile în care săptămâna curentă ar trebui să fie finalizate negocierile. El a declarat luni, după întrevederea cu președintele Igor Dodon și premierul Zinaida Greceanîi, că „săptămâna aceasta o să finalizăm negocierile cu partea rusă”, iar în 2020 Moldova va primi „200 de milioane de euro”.

„Va fi acordat creditul pe 10 ani. Procentul este în jur de dou… discutăm încă până la finalul săptămânii. Banii ar trebui să vină în prima jumătate a lunii aprilie”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai spus că din acești bani urmează să se repare în jur de 250 de km de drum, inclusiv o parte a centurii orașului Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X