Bilanțul perchezițiilor de la BNM: Numele persoanelor reținute

Autor: , in Populare / Social / 5 martie, 2020, 18:27

Procuratura Anticorupție a anunțat rezultatele acțiunilor de urmărire penală care au avut loc astăzi la sediul Băncii Naționale a Moldovei. În urma acestora, au fost reținute preventiv trei persoane.

Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară. Un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM, au fost reținuți.

Surse demne de încredere au dezvăluit pentru Cotidianul.md că persoanele reținute sunt: viceguvernatorul BNM, Aureliu Cincilei, ex-viceguvernatorul Emma Tăbârță, precum și șeful de direcție de la BNM, Ion Ropot.

Aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Tot în cadrul acestei cauze penale, astăzi, procurorii i-au înaintat învinuirea și fostului Guvernator al BNM, în privința căruia urmează a fi soluționată chestiunea privind aplicarea măsurii preventive. La fel, deși Procuratura Generală nu menționează numele persoanei, surse demne de încredere au dezvăluit că este vorba despre Dorin Drăguțanu.

Măsurile întreprinse astăzi au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X