(DOC) Răspunsul Procuraturii Generale la solicitarea Maiei Sandu, de a afla dacă a fost filată

Autor: , in Politic / 5 martie, 2020, 16:03

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate acuză Procuratura Generală de un răspuns evaziv la solicitarea de a afla dacă președinta formațiunii, Maia Sandu, a fost filată în perioada 2016-2019.

Potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, „la începutul anului, Maia Sandu a depus două plângeri la procuratură – una pe filajul ei între 2016 și 2019 realizat de mercenari de-ai lui Plahotniuc”.

El a făcut referire și la anumite declarații ale președintelui Igor Dodon, care a spus că a fost informat în privința unor întâlniri ale Maiei Sandu cu Nat Rothschild, lăsând de înțeles că a obținut informațiile de la SIS.

„Dar iată că a venit răspunsul de la procuratură. ”Totul a fost conform legislației”. Exact în stilul ”instituțiilor statului” din perioada ”domniei” lui Plahotniuc. Adică nu a existat filaj, nu au avut loc interceptări telefonice, totul a fost un miraj, iar Dodon a primit informația de la cel cu care a cules căpșune…

Întrebarea mea este următoarea: care e diferența între ce a fost și ce este? Doar aceea că cineva își mai cere scuze din când în când într-o altă limbă decît cea română, iar predecesorul nu?”, a comentat Litvinenco reacția Procuraturii.

În răspuns, procurorul Alexandru Stîngaci menționează că „nu au fost stabilite circumstanțe privind încălcarea drepturilor și intereselor legitime” ale Maiei Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X