Sursa foto: chisinau.md

Edilul Capitalei se arată nemuțumit de faptul că unii consilieri municipali primesc indemnizații pentru participările la ședințele Consiliului Municipal Chișinău (CMC), deși, de fapt, sunt absenți de la întruniri. Ion Ceban propune, deocamdată pe Facebook, ca aleșii locali să primească indemnizația de 2000 de lei per ședință cu îndeplinirea anumitor indicatori de performanță și prezență.

„Toți consilierii primesc indemnizația pentru o singura ședință CMC de 2000 de lei, pe care Platforma DA a vrut să o majoreze prin proiectul elaborat de ei. Propun să o primească cu o condiție – indicatorii de performanță, inițiative înregistrate regulamentar, prezența la CMC, comisii de specialitate, componența cărora tot ei au propus, etc”, a scris Ceban.

Edilul a dat exemplul consilierilor Andrei Năstase și Dorin Chirtoacă, care, potrivit lui, n-au fost la numeroase ședințe ale CMC și în comisiile de la Primărie.

„De exemplu: Năstase și Chirtoacă nu au fost la peste 70% din ședințele CMC, nu au fost la nicio comisie de când sunt în CMC, nu au nicio inițiativă înregistrată, au consumat azi 90% din ședință pentru ca în instanță finală să transforme tot în șou și să blocheze inițiativa pentru cetățeni. Merită ei 2000 de lei pentru ședință, bani achitați din bugetul municipal?”, se întreabă Ceban.

„Dacă nu îndeplinesc condițiile de care vorbesc mai sus propun să fie penalizați acei consilieri care nu îndeplinesc obligațiile stipulate de lege. Eu voi asigura că toți să vadă cine ce a făcut, unde a participat și cum. Pînă la decizia finală”, a adăugat edilul.

Citește și: CMC nu i-a acordat primarului împuterniciri de a negocia achiziționarea de autobuze pentru municipalitate. Ceban: Nepăsare și lobbyism

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here