„Cei de la Registru au avut rol de imprimantă”. Cum ar fi obținut Plahotniuc dubla identitate (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 martie, 2020, 18:03

Actualul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că nu înțelege pentru ce a avut nevoie Vlad Plahotniuc de dubla identitate. Însă, spune că Întreprinderea de Stat Registru nu a avut decât rolul de imprimantă.

După cum afirmă Filip, în momentul în care el a aflat că Plahotniuc a obținut cea de-a doua identitate, era prea târziu ca să poată solicita anumite informații.

„Au fost secretizate, eu n-am știut. Am văzut că cei de la Agenția Servicii Publice, dar și Întreprinderea de Stat Registru au eliberat astfel de pașapoarte. Cei de la Registru n-au jucat rolul decât al unei imprimante. Astfel de decizii se iau în altă parte, la solicitarea Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova (SIS)”, a declarat Filip.

În acest context, fiind întrebat ce opinie are despre o dublă identitate, Filip a evitat să răspundă, spunând că preferă să țină ascunse presupunerile pe care le are.

„N-am venit cu nici o reacție la dubla identitate a lui Plahotniuc. Era straniu pentru ce i-a trebuit această identitate, am doar presupuneri (…) Duble identități au mai fost. Să poarte responsabilitatea cei care le solicită”, a conchis Filip.

Novak Vladislav Vladimir. Aceasta este a doua identitate a fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, potrivit președintelui Igor Dodon.

Șeful statului a declarat anterior că, fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, a solicitat acordarea dublei cetățenii pentru două persoane, printre care și Vladimir Plahotniuc.

Amintim că, la finele lunii noiembrie curent, președintele comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică, Chiril Moțpan, a dezvăluit că cel de-al doilea nume de familie al lui Plahotniuc ar fi identic cu cel al unui activist socialist, doar că ultima literă, „k”, ar fi diferită.

Procuratura Anticorupție a confirmat că la 29 octombrie a pornit o cauză penală pe faptul obținerii de către Vladimir Plahotniuc al celui de-al doilea pașaport al Republicii Moldova.

„Cauza penală a fost pornită în baza infracțiunii de abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale. Potrivit legii, această infracțiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani”, a declarat pentru Cotidianul.md purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *