Chicu comentează protestele academicienilor: Nu irosim banii cu ei

Autor: , in Politic / 6 martie, 2020, 12:29

Premierul Ion Chicu nu pare a fi impresionat de protestele mai multor cercetători de la institutele umaniste din țară, care acuză actualul Guvern că i-a lipsit de finanțare. Într-o postare pe Facebook, șeful Executivului a anunțat că nu are de gând să „irosească” banii cu ei.

El susține că „bugetul alocat pentru știință și cercetare în anul 2020 este cu 17% mai mare ca în 2019 și constituie 545 mln.lei”.

„Suntem gata să plătim pentru cercetări în matematică, fizică, chimie, biologie, medicină….și multe alte domenii! Nu irosim, însă, banii statului pentru pseudo-cercetătători, înrolați în proiecte politice. Aveți suficientă finanțare din alte surse.

Ce-ați livrat societății în schimbul sutelor de milioane de lei în ultimii ani, domnilor Domni?”, a comentat Chicu o știre ce viza protestul academicienilor.

Un grup de cercetători Institutului de Istorie, ai Institutului de Filologie și ai Institutului Patrimoniul Cultural ale Academiei de Științe a Moldovei au protestat, joi, în fața Guvernului, împotriva deciziilor luate de Ministerul Educației Culturii și Cercetării în urma cărora un număr important s-au pomenit fără lucru sau cu leafa neplătită de câteva luni.

Ei califică aceste acțiuni ale Guvernului ca un atentat la adresa științelor umanistice, în condițiile în care vizează în special cercetătorii din istorie și filologie, care nu susțin politica „moldovenistă” a actualei guvernări.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X