Pe urmele fiului. Cu ce se ocupă și ce avere declară mama lui Igor Dodon

Autor: , in Politic / 6 martie, 2020, 18:43

Fosta profesoară de limbă română din satul Sadova, raionul Călărași, Galina Dodon, mama președintelui Igor Dodon, a pășit pe urmele fiului. Galina Dodon este consilieră locală, la al doilea mandat, din partea Partidului Socialiștilor, formațiune pe care a condus-o fiul său până să ajungă președinte.

O funcționară de la Primăria Sadova ne-a comunicat la telefon că Galina Dodon face parte din comisia buget și finanțe a Consiliului local. Funcționara ne-a mai comunicat că mama președintelui, care este trecută de 65 de ani, este pensionară și nu mai lucrează în școală de câțiva ani.

În Declarația de avere semnată la 13 ianuarie 2020, fosta profesoară declară în proprietate casa de 240,8 metri pătrați din satul Sadova, Călărași, precum și trei construcții auxiliare din gospodărie. Potrivit documentului, imobilele au fost moștenite de la soțul său, decedat în 2013, scrie Anticorupție.md.

Galina Dodon a mai raportat 103 terenuri agricole, cu suprafața totală de 28,3 hectare, evaluate la 387,2 mii de lei. Două dintre loturile declarate, cu suprafața de 11 și de 13 ari, părinții lui Igor Dodon le-au primit gratuit în anul 2000, de la administrația locală.

Terenurile au început să fie cumpărate în anul 2013, atunci fiind achiziționate cinci loturi. Ultimele terenuri, în număr de 12, au fost achiziționate în 2018.

Pe lângă aceste cheltuieli, Galina Dodon a reușit să facă și unele economii. Consiliera a raportat un depozit bancar cu 153,6 mii de lei, și două conturi curente, cu 10.770 și 2.721 de lei.

Potrivit Declarației de avere, Galina Dodon a avut anul trecut venituri oficiale de 23.597 de lei din pensie, 600 de lei i-a primit ca suport unic de la CNAS, iar suma de 7.024 de lei a constituit dobânda din depozitul bancar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *