Reuniunea ambasadorilor statelor UE la Bruxelles, anulată din cauza coronavirusului

Autor: , in Externe / 6 martie, 2020, 18:06

Reuniunea pe care reprezentanţii permanenţi ai statelor UE o aveau programată pentru vineri la Bruxelles a fost anulată ca măsură de „precauţie” după ce ambasadoarea croată a avut contact cu o persoană recent infectată cu coronavirus, au declarat surse diplomatice pentru agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Conform acestor surse, ambasadoarea Croaţiei, ţara care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a avut contact cu persoana din Consiliu confirmată ca fiind infectată cu coronavirusul COVID-19.

Ambasadoarea croată a optat pentru „izolare ca măsură de precauţie”, la fel procedând şi ceilalţi angajaţi ai reprezentanţei croate.

Până în prezent au fost confirmate două infectări cu coronavirus în rândul personalului instituţiilor europene, prima fiind în cazul unui funcţionar al Agenţiei Europene de Apărare (European Defence Agency – EDA), organism al Uniunii Europene cu sediul la Bruxelles, iar cea de-a doua în cazul angajatului Consiliului cu care a intrat în contact ambasadoarea croată.

Conform unei surse europene citate de AFP, acel angajat al Consiliului a participat la o reuniune la care a fost prezentă o persoană deja infectată, fiind vorba despre un caz de „transmitere locală” a virusului în Belgia.

Potrivit Ministerului belgian al Sănătăţii, 109 cazuri de coronavirus au fost confirmate până în prezent în această ţară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X