Un moldovean revenit din Italia este suspectat de coronavirus și internal în spital

Autor: , in Social / 6 martie, 2020, 11:11

Un bărbat care este suspectat de coronavirus a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă din Capitală. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Punctului Focal pentru prevenirea și controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou.

Probele au fost prelevate, iar rezultatele urmează să fie prezentate astăzi, după-amiază. Potrivit primelor informații, moldoveanul a revenit din Italia, dintr-o zonă aflată în risc.

Conform datelor prezentate de reprezentanții Poliției de Frontieră, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova constituie 19.708 de persoane, dintre care 275 persoane au venit din Republica Italiană.

Astăzi, va avea loc ședința conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Organizației Mondiale a Sănătății cu responsabilii din asistență medicală primară spitalicească și sănătate publică din regiunea trasnistreană. Scopul întrevederii este de a consolida capacitățile de control a infecției COVID19, prin instruirea suplimentară a personalului medical, reactualizarea informațiilor și recomandărilor cu privire la măsurile de prevenire a importului și răspândirii cazurilor de infecție prin Coronavirus de tip nou.

Tot astăzi, va a avea loc instruirea personalului medical din cadrul Institutului Mamei și a Copilului cu privire la algoritmul de măsuri de prevenire și control al infecției COVID-19.

În total, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a procesat 1.313 fișe epidemiologice, fiind și fișe rebutate. În acest context, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, îndeamnă persoanele care intră pe teritoriu țării să fie conștiente de necesitatea completării acestor fișe și indicarea nemijlocită a adreselor unde se vor afla și a numerelor de contact, pentru monitorizarea acestora.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X