Date eronate de la Ministerul Sănătății. Au greșit ruta cu care a venit femeia infectată cu coronavirus și au lăsat pasagerii să plece acasă

Autor: , in Social / 7 martie, 2020, 23:52

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au furnizat informații greșite cu privire la primul caz de coronavirus în Republica Moldova.

Inițial cei de la Minister au spus că primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova a fost confirmat la o femeie venită din Bologna, iar ulterior au anunțat că femeia a venit din Milano.

Cei de la Minister spun că „s-a produs o eroare tehnică privind cursa sosită din Italia”.

„Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită tuturor pasagerilor cursei Air Moldova, 9U 480, Bologna – Chișinău, aterizată azi la 11:29 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați”, a fost mesajul transmis de Minister.

Ulterior, MSMPS a anunțat că ar fi vorba de cursa Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11.47.

În jurul orei 21:00, cei de la Minister doar solicitau pasagerilor veniți cu această cursă să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

La o oră distanță de la primul anunț, după multiple critici din partea unor politicieni și reprezentanți ai societății civile, MSMPS a anunțat că, în comun cu Poliția de Frontieră și Agenția Națională pentru Sănătate Publică sunt în proces de colectare a datelor pasagerilor de pe această cursă și astăzi vor fi plasați în carantină, conform recomandărilor OMS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X