Ex-guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, își va petrece următoarele 30 de zile în arest. După decizia magistraților, Drăguțanu a oferit câteva declarații de presă, comentând acuzațiile aduse de Ilan Șor. Ex-guvernatorul BNM spune că aceste declarații nu sunt decât niște „bazaconii”.

Fostul guvernator al BNM spune că Ilan Șor este cel care a dus băncile la faliment.

„Domnul Șor povestește bazaconii bancare și juridice. Băncile controlate de domnul Șor erau în faliment, deci dumnealui, ca acționar și președinte, a adus băncile în faliment. În momentul în care Banca Națională a Moldovei a preluat controlul acestor bănci, a dat afară bancherii, inclusiv domnul Șor, care a falimentat banca, doar după aceea au fost acordate creditele de urgență pentru rambursarea depunerilor persoanelor fizice și juridice. Analizați atent ce spune Șor pentru că sunt niște bazaconii. Cum poate o bancă falimentară din care au fost dați afară de către BNM, administratorii și acționarii să ceară ajutor? Ei nu mai aveau control asupra băncii. Ei au arătat că ceea ce pot face cu o bancă, este să o aducă în faliment”, a declarat Drăguțanu.

Citește și: Dorin Drăguțanu a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile

Ieri, 6 martie, magistrații au admis în mod integral demersul procurorilor anticorupție. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de către purtătoarea de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Procuratura Anticorupție (PA) a efectuat la data de 5 martie, acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară. Un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM, au fost reținuți.

Surse demne de încredere au dezvăluit pentru Cotidianul.md că persoanele reținute sunt: viceguvernatorul BNM, Aureliu Cincilei, ex-viceguvernatorul Emma Tăbârță, precum și șeful de direcție de la BNM, Ion Ropot.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here