Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova. Detalii despre pacientă

Autor: , in Actualitate / Social / 7 martie, 2020, 22:14

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat despre primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie în vârsta de 48 ani, revenită azi din Italia.

Conform sursei, femeia este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

Persoana a fost preluată de la Aeroport, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publica va efectua o probă suplimentară de reconfirmare.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11.47, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Mâine, 8 martie, începând cu ora 8.00, va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X