Ambasada R. Moldova la Beijing și-a suspendat temporar activitatea consulară

Autor: , in Social / 8 martie, 2020, 15:09

În vederea minimalizării riscurilor ce țin de situația epidemiologică din lume și nemijlocit din China, datorată răspândirii virusului COVID-19, urmând recomandările autorităților centrale din Republica Moldova și China, Ministerul de Externe dispune ca în perioada 9-31 martie curent, Ambasada Republicii Moldova în China să sisteze primirea cetățenilor pentru soluționarea aspectelor consulare la sediul Ambasadei.

Totodată, Ambasada va continua să presteze servicii consulare pentru perfectarea următoarelor acte:

– Titluri de călătorie;
– Caziere judiciare;
– Supra-legalizarea documentelor.

Remiterea solicitărilor și documentelor perfectate se va efectua distant, prin intermediul poștei, serviciilor de curieri și a poștei electronice.

La sediul Ambasadei de la Beijing va fi amenajată o încăpere cu intrare separată, unde urmează să activeze Secția Consulară, cu un ghișeu cu dotatări speciale ce se impun în asemenea situații.

Cetățeii moldoveni care se află în China pot apela doar în situații de urgență la numărul de telefon +86 186 120 89 182.

De asemenea, Ministerul de Externe recomandă păstrarea calmului și respectarea măsurilor de protecție și prevenție a răspândirii virusulogice emise de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X